tirsdag 27. november 2012

Julebrød

125 gr. smør
5 dl. heilmjelk
1 pk. gjer
125 gr. sukker
1 ts. malt kardemomme
650 gr. kveitemjøl
150 gr. rosiner
 
Slik gjer du:
1. Smelt smør og ha i mjelka. Rør gjæren ut i den lunkne blandinga.
2. Elt i mjøl blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal vere blank og smidig, og den skal sleppe bollen.
3. Hev deigen under plast på ein lun stad til den er dobbelt så stor, i ca 40 min.
Sett steikeovnen på 175 grader. Finn fram ei steikeplate med bakepapir, alternativt to godt smurte brødformer som rommer ca. 2 liter kvar.
4. Legg deigen på bordet og del den i to. Fordel rosiner og eventuelt sukat, rull saman og elt til store runde bollar.
5. Trykk brøda godt ned på midten. Då sprekk dei ikkje så lett og får ein fin fasong. Set julebrøda til heving under plast på ein lun stad i ca. 30-40 minutt.
6. Visp saman egg & pensle kakene. Steik brøda nederst i ovnen i 30-40 minutt. Avkjøl på rist.
 
Servèr med smør og brunost på! Mmm......
 
 
Vi har òg ferdige julebrød frå Sunde Bakeri og Martens i butikken!
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar