onsdag 28. november 2012

Vi anbefaler lutafisken frå Hjønnevåg

Til 6 pers.:
3 kg. lutafisk
3 ss. salt
200 gr. salt
 
Ertepurè:
5 dl. frosne erter
0,5 dl. utblandet kjøttbuljong
0,5 ts. salt
0,5 ts. pepper
2 ts. frisk timian
0,5 dl. fløyte.
 
Tilbehør:
Potet
Sennep
Brunost
Sirup
 
 
Slik gjer du:
1. Set ovnen på 200 grader.
2. Legg lutafisken med skinnsida ned i ei langpanne. Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
3. Bak lutafisken midt i ovnen til den er gjennomkokt, ca. 40 minutt.
4. Del bacon i små terninger og legg det i ei kald steikepanne. Steik på lav varme til det er gyllent, spøtt og fettet har steikt ut.
5. Lag ertepurè: Kok opp ertene i buljongen. Bruk ein stavmiksar og kjør til purè. Smak til med salt, pepper, timian og fløyte.
6. Servèr lutafisken med kokt potet, ertepurè, bacon, sennep, brunost og sirup :)
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar