Av denne oppskrifta får du 25 stk.
450 gr. sukker
3 dl. fløyte
50 gr. usalta smør
1,5 dl. heilmjelk
3 ss. vatn (eller smak som f.eks. brandy, kaffi....)
Dersom du ynskjer det kan fudgen tilsettast forskjellige smakar, f.eks. nøtter eller kakao.
Slik gjer du:
Ha sukker, fløyte, smør, mjelk og vatn (evt. smakstilsetning) i ein kjele med tjukk botn. Varm opp under svak varme.
Rør av og til.
Kok opp til kokepunktet og kok vidare til massen kan formes til ei kule i kaldt vatn.
Husk å røre av og til under koking slik at massen ikkje svir seg.
Dersom nøtter tilsettes: Trekk kjelen av plata og tilsett nøttene. Rør kraftig til massen tjukkner litt.
Til slutt helles massen i ei smurt form.
Forma settes kjølig til massen har stivna.
Når fugdemassen er heilt stivna, ta den ut av forma og del den i firkantar med ein skarp kniv.
Mmm....
Ha ein fin søndag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar